Bel 06-21481227

project

Groene Overlap

Voor een vrijstaande nieuwbouwwoning in Budel ontving Haag&Hommel de opdracht om een complete tuinontwerp te maken.

De woning wordt gekenmerkt door een geometrische architectuur en grote raampartijen. De combinatie van strak gestucte buitenmuren met langformaat gemêleerd metselwerk met fraaie aardse nuances geeft het huis een moderne maar natuurlijke uitstraling.

Wat opvalt aan het bijna 1000 m2 grootte perceel zijn twee enorme eiken aan het eind van het perceel.

tuinontwerp en beplantingsplan Budel

Contrast & Samenhang

Om contrast te bieden aan de harde geometrische vormen van het pand is gekozen om in het tuinontwerp voornamelijk organische vormen te gebruiken.

De ‘happen’ die uit het geometrische blok zijn gehaald voor bijvoorbeeld de raampartijen of balkons zijn ook toegepast in het ontwerp van de tuin. Deze overlappende vormen vormen de samenhang tussen de woning en de tuin: Groene overlap 

tuinontwerp en beplantingsplan Budel

Helden van de tuin

Het groot centraal gelegen speelgazon zorgt voor een open zicht op de ‘helden’ van de tuin: de twee grote eiken. Om het gazon heen liggen beplantingsvlakken van diverse afmetingen, in het beplantingsplan is geprobeerd een juiste balans te vinden tussen een natuurlijke uitstraling en de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden.  

Een lelijke muur op de erfafscheiding is afgedekt door een kleurrijke combinatie van planken, klimplanten en een houtopslag.

Door de toepassing van halfverharding voor zowel de paden als voor de oprit, krijgt tuinontwerp een wat zachtere uitstraling ten opzichte van het pand.

“De kracht van Ruud is goed luisteren naar de ideeën en sfeer die wij uitspreken en naar alles wat we tussen de regels door ook bedoelen. En dat vervolgens vertalen naar een tuin”

Opdrachtgever "Groene Overlap'

Voortuin

In de voortuin is privacy gecreëerd door een grote plantenbak te plaatsen met daarin meerstammige bomen die als een soort vitrage werken.

De parkeerplekken zijn speels en zoveel mogelijk in het groen geplaatst. Een halfhoge muur met houten bekleding dient als entree van het perceel, met geïntegreerde brief- en pakkettenbus.

contact

Wil je ook graag een nieuw project beginnen? Of heb je een vraag?

info@haag-hommel.nl
of bel 06-21481227

Haag & Hommel | tuinontwerp & tuinadvies | Castertstraat 5, 6011 SL Ell