Bel 06-21481227

project

Groene zones

Form follows Function: De grote achtertuin in Hamont (B) is bloksgewijs opgebouwd en in zones van gebruik opgedeeld. Voor dit tuinontwerp is gekozen dit door te zetten in de rest van de indeling van de tuin. De bestaande dakplatanen vormen een natuurlijke overkapping en prettige verblijfsplek op zonnige dagen, maar ze stonden nogal op een spreekwoordelijk eiland binnen de tuin. Om deze zitplek meer bij de rest van de tuin te betrekken, is gekozen om ondergrond aan te passen en uit te breiden. Door de beplanting er natuurlijk omheen  te weven ontstaat er een levendiger geheel.

Concept_tuinontwerp_hamont

Analyse & concept

Gezien de recente nieuwbouwprojecten aan de achterzijde van de tuin, ontstaat de behoefte om meer privacy in de tuin te krijgen. Door aan de achterzijde van de tuin een compact bosje te creëren, met bomen van de juiste hoogte worden zichtlijnen van omliggende woningen geblokkeerd.

Studie zichtlijnen tuinontwerp Hamont

Zones

In het voorste gedeelte bij de woning is de bestaande zitfunctie uitgebreid met twee inhammen voor extra zitplekken. Zoals een plek om gezellig rond een vuurplaats te zitten.  Door gebruik te maken van een halfverharding als ondergrond wordt de mediterrane sfeer van de dakplatanen doorgetrokken.

Het middelste gedeelte is de zone voor sport & spel, met onder andere een trampoline en schommel.

Plattegrond_tuinontwerp_Hamont

Beplantingsplan

Door de combinatie van grassen (zoals Festuca) en beplanting met grijs-tinten (zoals Artemisia) is de mediterrane sfeer versterkt door de beplanting. In het bosgedeelte zijn een vijftal bomen gecombineerd met varens, grassen en groen blijvende heesters.

Moodboard voor tuinontwerp Hamont (België)

contact

Wil je ook graag een nieuw project beginnen? Of heb je een vraag?

info@haag-hommel.nl
of bel 06-21481227

Haag & Hommel | tuinontwerp & tuinadvies | Castertstraat 5, 6011 SL Ell